Autism

La Centrul Penilla gasiti ajutor.

Sindrom Down

La Centrul Penilla gasiti ajutor.

Paralizie Cerebrala

La Centrul Penilla gasiti ajutor.


Noutati!          Proiectul "Fiecare copil conteaza"


         In perioada ianuarie-martie 2013 la Centrul de Reabilitare Infantila Penilla din Iasi si la Gradinita Penilla s-au desfasurat activitati de integrare sociala a copiilor cu dizabilitati cu implicarea copiilor din gradinita, a familiilor acestora si a angajatilor BCR Iasi.
        Activitatile au fost incluse in proiectul denumit “Fiecare copil conteaza”, proiect castigator in cadrul competitiei de proiecte sociale “Brutaria de Fapte Bune” organizat de Banca Comerciala Romana la finele anului 2012.
      Scopul proiectului a fost prevenirea discriminarii unei categorii de copii vulnerabili – copii cu autism. La proiect au participat ca voluntari angajati ai BCR Iasi si membrii familiilor lor care s-au implicat in organizarea a trei activitati deschise, cu participarea copiilor cu dizabilitati, a copiilor din gradinite si familiilor acestora.
         Impreuna au invatat sa treaca peste bariere si prejudecati, sa se accepte unii pe altii si sa descopere punti de relationare.
        Proiectul se incadreaza in strategia Centrului Penilla care nu urmareste doar sa ofere sprijin profesional direct copiilor cu dizabilitati si familiilor acestora, ci si sa schimbe in sens pozitiv mentalitatea societatii in general fata de aceasta categorie vulnerabila.
     Centrul Penilla din Iasi, infintat prin efortul comun a doua organizatii caritabile, Asociatia Maranatha din Iasi si PMU InterLife din Suedia, a desfasurat neintrerupt, incepand din iunie 1994 programe de educatie si terapie pentru copii cu dizabilitati din regiunea de N-E a Romaniei, programe de formare pentru parinti si specialisti.

         Testare si program la domiciliu, la cerere si contracost, efectuat de:

- Psiholog
- Kinetoterapeut
- Medic coordonator de program

         Cursuri pentru parinti

TEMA: “Autism – notiuni introductive si aspecte practice”
- 4 cursuri pe modul, minim 8 participanti;
- Cursul se organizeaza la centru in zilele din saptamana convenite de comun acord cu participantii;
- Pentru alte localitati decat Iasi sau din Republica Moldova se va percepe o taxa diferita.


          Cursuri pentru educatori, psihopedagogi, studenti

TEMA: “Autism – notiuni avansate si modalitati de implementare a programului individual de lucru”
- 6 cursuri pe modul, minim 8 participanti;
- Cursul se organizeaza la centru in zilele din saptamana convenite de comun acord cu participantii; - Pentru alte localitati decat Iasi sau din Republica Moldova se va percepe o taxa diferita.

         Va asteptam cu drag la Centrul Penilla!